President andis 11 kaitseväelasele ajutise auastme

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kaitseväelane
Kaitseväelane Foto: Meelis Meilbaum

President Toomas Hendrik Ilves andis kaitseväe juhataja ettepanekul teenistuse ajaks välisriigis ajutise sõjaväelise auastme 11 kaitseväelasele.

President andis kolonelleitnant Mart Vendlale koloneli ajutise sõjaväelise auastme ning kaptenmajor Liivo Laanetule ja kaptenmajor Tarmo Sepale kaptenleitnandi ajutise sõjaväelise auastme, selgub presidendi koduleheküljelt.

Major Priit Averkinile, major Kuldar Keskülale, major Mikk Pukile ja major Marek Värgile andis riigipea kolonelleitnandi ajutise sõjaväelise auastme. Kapten Raigo Puusepale ja kapten Raido Sarematile andis president majori, leitnant Aimar Pruulile kapteni ning nooremleitnant Roland Murofile leitnandi ajutise sõjaväelise auastme.

Kolonelleitnant Kesküla hakkab teenima Eesti kaitseatašeena Gruusias, major Puusepp Hollandis soomusmanöövervõime kontaktohvitsena ning leitnant Murof teabeohvitserina Liibanonis.

Ülejäänud ajutise sõjalise auastme saanud kaitseväelased on staabiohvitserid, kes asuvad teenima NATO Brunssumi ühendväejuhatuse staabis Hollandis, NATO Euroopa vägede kõrgemas peakorteris Belgias, NATO mereväejuhatuse staabis Ühendkuningriigis, Eesti alalises esinduses NATO ja EL-i juures, Kirdekorpuses Poolas ning NATO sidepataljonis Saksamaal.

Tagasi üles