OSCE eriesindaja Ukrainas astus tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) eriesindaja Ukraina kolmepoolses kontaktgrupis Heidi Tagliavini Minskis.
Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) eriesindaja Ukraina kolmepoolses kontaktgrupis Heidi Tagliavini Minskis. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) eriesindaja Ukraina kolmepoolses kontaktgrupis Heidi Tagliavini astus tagasi, ütlesid täna Šveitsi meedia ja kõnelustele lähedalseisev allikas.

Šveitsi meedia teatas täna, et Tagliavini loobus talle antud mandaadist, kuid otsuse tinginud põhjusi välja ei toodud.

Vene uudisteagentuurile Interfax sündmust kommenteerinud allika sõnul võis tagasiastumise tingida 2. juunil toimunud kontaktgrupi kohtumine.

«Kontaktgrupi kohtumist 2. juunil saab vaevalt nimetada produktiivseks. Osapooled ei suutnud jõuda kompromissini mitmes olulises küsimuses, seal hulgas ka vangide vahetuseks mõeldud isikute väljavalimise protseduuris ning muudatustes Ukraina põhiseaduses ja Donbassi valimiste korraldamises,» lausus kõnelustega kursis olev allikas Interfaxile.

«Selle tulemusena otsustas Tagliavini lõpetada tollel päeval toimunud kontaktgrupi töö ja lükata arutelud edasi 16. juuni esialgsele kuupäevale; pärast seda ta ilmselt otsustas lahkuda,» lausus allikas.

«Hoolimata Heidi Tagliavini tagasiastumisest oma ametikohalt jätkab kontaktgrupp kindlasti oma tööd. Samas selle töö organiseerimise viis hakkab sõltuma suuresti koordinaatorist, kes tuleb Tagliavini asemele,» ütles isehakanud Luganski rahvavabariigi esindaja kõnelustel Vladõslav Deinego.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles