Bhutto lesk vannutati presidendiks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani presidendiks vannutati täna vähem kui aasta eest tapetud ekspeaministri Benazir Bhutto lesk Asif Ali Zardari, kes valiti uueks riigipeaks laupäeval.

Pakistani Rahvapartei kandidaadina sai Zardari nädalavahetusel veenva ülekaalu hääletusel, milles osalesid kahekojalise parlamendi ja nelja provintsiaalkogu saadikud, vahendas Reuters.

Zardari asendab presidendi ametis eelmisel kuul taandunud endist armeejuhti Pervez Musharrafi, kes tõusis võimule üheksa aasta eest korraldatud riigipöördega.

Pakistani uus president lubas hakata tegema koostööd naaberriikidega, eeskätt Afganistaniga, kellega riigil olid viimasel ajal pingelised suhted. Islamabadis toimunud tseremooniale oli täna sõitnud ka Afganistani president Hamid Karzai.

USA ja teised liitlased loodavad, et uue riigipea ametisseastumisega saabub Pakistanis rahulikum aeg ning poliitilised keeristormid ja islamiäärmuslaste vägivald vaibub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles