Permi ööklubi massihuku ohvrid nõuavad 2,5 miljardit rubla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Permi ööklubi Lonkav Hobune. Maja ees on lilled ja ohvrite pildid.
Permi ööklubi Lonkav Hobune. Maja ees on lilled ja ohvrite pildid. Foto: SCANPIX

Kannatanud ja hukkunute sugulased nõuavad Permi ööklubi Lonkav Hobune tuleõnnetuse tõttu kokku 2,5 miljardit rubla ehk 0,93 miljardit krooni kompensatsiooni.

Tsiviilhagid võeti esmakordselt arutusele Permi Lenini rajooni kohtus täna, vahendas RIA Novosti. Riikliku süüdistaja Vadim Kazarinovi sõnul esitas hagi 304 inimest.

Kokku on tunnistatud kannatanuteks 400 inimest, meenutab uudisteagentuur.

Ööklubi ohvriterohke põleng leidis aset ööl vastu 5. detsembrit 2009, kui hoones viibis mitusada inimest. Mürkgaaside sissehingamise ja põletushaavade tõttu hukkus 156 inimest. Ka tekitati 65 inimese tervisele rasket kahju. Erineva raskusastmega vigastusi tekitati veel 83 inimesele.

Traagiline lugu sai alguse klubiruumides seadusevastaselt kasutatud pürotehnikast. Uurimine selgitas välja, et massihuku põhjustas viimistlustöödel kasutatud vahtplast, mille põlemisel eritus ruumi ülimürgist suitsu. Oma osa mängis loos ka tuleohutuseeskirjade jäme rikkumine.

Süüdistatavate hulgas on kolm tuletõrjeinspektorit, kaks pürotehnilise vaatemängu korraldanud inimest, klubi kaasomanik Anatoli Zak, tegevjuht Svetlana Efrjomova ja kunstiline direktor Oleg Fetkulov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles