Medvedev saab meerikandidaatide nimekirja 9. oktoobril

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva linna silt
Moskva linna silt Foto: SCANPIX

Vene võimupartei Ühtne Venemaa, mis otsib Moskvale järgmist linnapead, viib võimalike kandidaatide nimekirja presidendi kätte 9. oktoobril.

«Eelmisel päeval – reede õhtul või laupäeva hommikul – viime läbi ülemnõukogu presiidiumi istungi,» vastas riigiduuma spiiker Boriss Grõzlov küsimusele, kuidas edenevad konsultatsioonid uue linnapea kandidaadi osas, vahendas Interfax.

Ajalehe Vedomosti väitel osaleb kandidaatide väljasõelumisel võimupartei liider, peaminister Vladimir Putin. Selle põhjuseks on äge rebimine meeri koha eest – liiga palju inimesi tahavad ametisse panna just «oma meest».

Peamisteks pretendentideks on asepeaminister Sergei Sobjanin ja presidendi administratsiooni ülema asetäitja Aleksandr Beglov. Võimalike nimedena mainib netiportaal polit.ru asepeaminister Aleksandr Žukovit, esimest asepeaministrit Igor Šuvalovit, kaitseminister Anatoli Serdjukovi.

Kandidaatide nimekiri peab võimuparteil olema valmis enne 11. oktoobrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles