Rootsi väljastas samuti reisihoiatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa föderaalpolitseinikud täna Berliini pearaudteejaamas. Hauptbahnhof on väidetavalt üks sihtmärkidest, mida islamiäärmuslased kavandavad rünnata.
Saksa föderaalpolitseinikud täna Berliini pearaudteejaamas. Hauptbahnhof on väidetavalt üks sihtmärkidest, mida islamiäärmuslased kavandavad rünnata. Foto: SCANPIX

Rootsi välisministeerium ärgitas täna oma kodanikke Euroopas reisides olema tavapärasest tähelepanelikumad ja ettevaatlikumad.

Ministeerium teatas, et seoses terroristlike rünnakute suurenenud ohuga Euroopas palutakse Rootsi reisijatel näidata üles valvsust avalikes kohtades, riiklikes hoonetes ja nende ümbruses, vaatamisväärsuste juures, ühistranspordis ja teistes rahvarohketes paikades, vahendas AFP.

Rootsi reisihoiatus järgneb sarnastele avaldustele USA-lt, Suurbritannialt ja Jaapanilt. Viimane hoiatas täna oma Euroopas reisivaid või elavaid kodanikke võimalike Al-Qaeda ja teiste rühmituste rünnakute eest.

Rootsi kaitsepolitsei Säpo teatas eelmisel nädalal, et riiki ähvardava terrorismi oht on suurenenud ning tõstis ohutaseme «madalalt» «kõrgendatuks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles