Ameerika politsei jahib tapjatest vanglapõgenikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenenud tapjad Richard Matt (vasakul) ja David Sweat.
Põgenenud tapjad Richard Matt (vasakul) ja David Sweat. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerikas käib inimjaht: tunnistajad väidavad, et sattusid peale kahtlastele meestele, kes võisid olla ülikõrge turvatasemega Ameerika vanglast põgenenud tapjad Richard Matt ja David Sweat.

49-aastast Matti ja 35-aastast Sweati märkas New Yorgi osariigi põhjaosas asuva Willsboro linnakese lähedal sõitnud autojuht. Tema sõnul liikusid kaks kahtlase välimusega meest hilisel kellaajal külavaheteel keset pekslevat vihmatormi. Hetkel, mil tema auto meestele lähenes, panid need üle põllu plehku. Kohalikud politseijõud kammivad läbi ümbruskonna metsasid ja raudtee ümbrust. «Jätkame nende jälitamist, aga oleks liigne väita, et oleme mehed nurka ajanud,» sõnas New Yorki politsei kõneisik Beau Duffy.

Uurijad usuvad ühtlasi, et mehed pidid üliturvatud Clintoni vanglast põgenemiseks kasutama kellegi töötaja abi. Kahtlus on langenud 51-aastasele Joyce Mitchellile – naisele, kes oli ülevaatajaks vangla rätsepatöökojas, kus kurjategijad töötasid. Naine viidi laupäeval väidetavate rinnavaludega haiglasse – samal päeval avastati ka põgenemime.

Matti ja Sweati putku panemist on juba võrreldud kuulsas Ameerika filmis «Shawshanki lunastus» nähtuga. Esmalt lõikasid nad end elektritööriistu kasutades läbi kongiseina välja, seejärel roomasid mööda kanalisatsiooni vabadusse, jättes maha sildi sõnumiga «Head päeva». Uurijates on tekitanud küsimusi just asjaolu: kust said mehed endale vastavad tööriistad?

Korra märgati Matti ja Sweati vangla läheduses juba varemgi. Meestele otsa komistanud kohalik ütles ABC-le, et ta pöördus põgenikest ühe poole. «Läksin tema juurde ja küsisin talt: mida paganat sa minu aias teed? Kao siit minema!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles