Putin: sanktsioonid tühistatakse varem või hiljem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja Itaalia peaminister Matteo Renzi.
Vene president Vladimir Putin ja Itaalia peaminister Matteo Renzi. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin väljendas täna Itaaliat külastades veendumust, et riikide suhteid takistavad sanktsioonid tühistatakse varem või hiljem.

«Ma eeldan, et varem või hiljem tühistame me piirangud, millega meil täna tegemist on,» ütles Putin Milanos ajakirjanikele.

Sanktsioonid avaldavad mõju Vene-Itaalia koostööle sõjatehnoloogia vallas, lisas ta.

«Kui aus olla, siis koostöö tase ei ole just kõrge, kuid sel ei ole Venemaa kaitsevõime seisukohast fundamentaalset tähtsust. Aga mõnede ühiste ettevõtmiste ja varem kavandatud lepingute tühistamine on jätnud Itaalia kompaniid ilma miljardist eurost. Nad oleksid võinud need saada, panna oma ettevõtetesse ja luua töökohti. Sanktsioonide tõttu seda ei juhtunud.»

«Kuid tervikuna kahjustab see loomulikult meie suhteid,» tõdes Vene president.

Putini sõnul arutas ta sanktsioonide küsimust ka Itaalia peaministri Matteo Renziga, aga ei räägitud nende tühistamisest või piiramisest, vaid sellest, kuidas sanktsioonid kahe riigi suhteid pärsivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles