EL ärgitab liikmesriike 40 000 pagulase ümberpaigutamist toetama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased.
Pagulased. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit ärgitab liikmesriike nõustuma kiiresti Itaaliasse ja Kreekasse saabunud 40 000 pagulase ümberpaigutamise plaaniga.

Probleemile lahenduse leidmine on hädavajalik, sest põgeniketulv üha kestab.

Itaaliasse ja Kreekasse saabunud põgenike teistesse ELi liikmesriikidesse ümberpaigutamine on osa plaanist migratsiooniprobleemidega toimetulekuks, arvestades, et sel aastal on üle Vahemere Euroopasse jõudnud 100 000 inimest. Umbes 2000 on merel hukkunud.

Mitmed ELi riigid ei soovi põgenikke vastu võtta.

«Me peame tegutsema kohe ja mitte nelja kuu pärast,» rõhutas ELi kõneisik migratsiooni küsimustes Natasha Bertaud Brüsselis ajakirjanikega kohtudes.

Kreeka teatas täna, et riigi saabus meritsi taas 1000 inimest. Viie kuuga on Kreekasse jõudnud 50 000 põgenikku, mida on tublisti rohkem kui kogu 2014. aasta jooksul.

Itaalia on põgenike arvult ikka veel esikohal.

Kreeka rannavalve teatel on teisipäeva varahommikust saadik Egeuse merelt ja Kreeta lõunarannikult päästetud 670 inimest. Lesbose saarelt leiti 361 põgenikku.

Sel aastal Kreekasse saabunud migrantidest moodustavad 90 protsenti Lähis-Idast, eriti Süüriast, ja Aafrikast pärit sõjapõgenikud.

ELi siseministrid arutavad põgenike ümberpaigutamise plaani teisipäeval Luksemburgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles