Saakašvili Postimehele: taastan Odessa endise hiilguse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Värske Ukraina Odessa oblasti kuberner Mihheil Saakašvili ütles videousutluses Postimehele, et ta soovib oma ametist taastada Odessa endise hiilguse Musta mere piirkonna keskusena.

Gruusia ekspresident Saakašvili andis Postimehele lühikommentaari sellel nädalal Odessas toimunud festivalil Odessa Classics.

«Ma ei ole siin selleks, et inimesed tunneksid end mingis kultuurses tiigis. Me peame tooma selle linna tagasi kunagisse hiilgusesse, kui Odessa oli Musta mere piirkonna ja Ukraina kultuuri-, ja mitte ainult kultuurikeskus,» rääkis Saakašvili.

Odessa värske kuberneri sõnul võtab tema tegevusprogrammi elluviimine aega 5-7 aastat, kuid protsessi muutmiseks pöördumatuks kulub umbes kaks aastat.

Ukraina president Petro Porošenko andis 30. mail oma määrusega Saakašvilile Ukraina kodakondsuse ja nimetas ta Odessa oblasti kuberneriks.

Ukrainas elavat Saakašvilit süüdistatakse Gruusias ametiseisundi kuritarvitamises. Saakašvili enda sõnul on süüdistused poliitiliselt motiveeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles