Soome politsei paneb oksjonile narkokuninga Ferrari

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei oksjonil näeb sarnast Ferrari Testarossat. Uut omanikku otsiv auto on valget värvi.
Soome politsei oksjonil näeb sarnast Ferrari Testarossat. Uut omanikku otsiv auto on valget värvi. Foto: Wikimedia

Soome politsei tehnikaüksuse järgmine oksjon on äratanud erakordset huvi müügile pandava valge Ferrari Testarossa (1990) tõttu.

Tegemist on klassikuga, mis omal ajal oli kiireim seeriatootmises olnud auto.

Auto jõudis Soome Hispaaniast ja sattus politsei valdusesse seoses ühe jõhkra kuriteoga. Ajalehe Ilta-Sanomat andmetel oli auto eelmiseks omanikuks Soome allilma ajaloo kõige halvema mainega narkokuningas.

Iltalehti andmetel kogus mees 1980ndatel ja 1990ndate alguses narkokaubanduse ja väljapressimistega miljonitesse markadesse ulatunud varanduse.

Narkokuninga ja tema venna jõuk tegutses kuni 1990ndate alguseni. Siis õnnestus mehed kinni pidada ja saata ligi kümneks aastaks vanglasse.

Narkobossi kahtlustati ka Helsingi maksuametis aastatel 1991 ja 1992 aset leidnud kahe pommiplahvatuse organiseerimises, kuid prokurör leidis, et süütõendeid polnud piisavalt.

Hirmu ja raha abil suutis mees mõjutada ümbritsevat ühiskonda ka vanglamüüride tagant. Juhised edastati mobiiltelefonide, arvutiketaste ja teiste vangide kaudu. Ühe vangi kommentaari järgi ümbritses meest hirmu õhkkond.

Oksjon leiab aset 12. oktoobril Kouvolas. Auto tegeliku seisundi kohta pole politseil kindlat teavet, kuna Ferrarit on sõidutatud ühest kohast teise treileriga.

Huvilised saavad tutvuda Ferrari Testarossaga kaks tundi enne oksjoni algust.

Kell 10 algaval oksjonil pannakse müüki muu hulgas ka endisi politseiautosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles