Egiptuses mõisteti politseinik protestija surma eest 15 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vang
Vang Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Egiptuse kohus määras neljapäeval 15-aastase vangistuse politseinikule, kes mõisteti süüdi rahumeelsel meeleavaldusel protestija surnukstulistamise eest, teatasid kohtu esindajad.

Viieaastase lapse ema Shauna al-Sabbagh (34) hukkus jaanuaris pärast rahumeelsel rongkäigul linnuhaavli tabamuse saamist.

Tema surm tekitas pahameeletormi nii Egiptuses kui välisriikides. Egiptuse võime kritiseeriti ka põhjusel, et politseinik mõisteti süüdi «surma põhjustanud rünnakus» ning teiste meeleavaldajate «teadlikus» vigastamises, aga mitte mõrvas või ettekavatsemata tapmises.

Tegemist on esimese korraga, mil mõni julgeolekutöötaja on vangi mõistetud meeleavaldaja surma eest alates sellest, kui endine relvajõudude ülem ning praegune president Abdel Fattah al-Sisi kukutas 2013. aasta juulis oma islamistist eelkäija Mohamed Morsi.

Politseinik, kelle nime ei avalikustatud, võib kohtuotsuse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles