Vene ametnik: vastutame Sevastopoli tuumarajatiste eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine Sevastopolis Krimmi annekteerimise aastapäeval.
Naine Sevastopolis Krimmi annekteerimise aastapäeval. Foto: SCANPIX

Moskva on võtnud vastutuse Krimmi poolsaarel Sevastopolis asuvate tuumarajatiste eest ja kasutab neid rahumeelsetel eesmärkidel, teatas eile Vene välisministeeriumi ametnik.

"Venemaa on oma jurisdiktsiooni raamistikus tegutsedes võtnud vastutuse Föderatsiooni uutes regioonides asuvate tuumarajatiste eest. Me kavatseme kasutada neid rajatisi eranditult rahumeelsetel eesmärkidel," ütles Vene delegatsiooni juht Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) juures Grigori Berdennikov.

Vene ametnik vastas küsimusele IAEA garantiidest Sevastopoli tuumarajatistele.

Berdennikov ütles Vene välisministeeriumi veebilehele postitatud raportis, et Vene esindajad Viinis asuvate rahvusvaheliste organisatsioonide juures on teavitanud IAEA sekretariaati asjaolust, et IAEA ja Venemaa vaheline kokkulepe ja selle lisaprotokoll kehtivad Krimmi ja Sevastopoli suhtes.

"Meile teadaolevalt ei ole IAEA-l probleemi Venemaaga seoses meie kinnipidamisega tuumarajatiste kaitsemeetmete kokkuleppest ja selle lisaprotokollist," sõnas Vene ametnik.

Venemaa okupeeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare eelmise aasta märtsi algul ning liidendas selle kuu keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles