Viking Line kaalub Rootsi kolimist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line'i Soome ja Rootsi vahet sõitev reisiparvlaev Viking Grace.
Viking Line'i Soome ja Rootsi vahet sõitev reisiparvlaev Viking Grace. Foto: HANNU VALLAS / LEHTIKUVA

Kui Soome uus valitsus läheb reisilaevadele antava toetuse kallale, kaalub Viking Line koos laevade ja töökohtadega Rootsi kolimist, kirjutab Helsingin Sanomat.

Soome lipu alla sõitvad reisilaevad saavad aastas 20 miljonit eurot toetust ja lõviosa sellest – 13 miljonit – saab Viking Line. Nüüd on Soome valitsus iga-aastase reisilaevatoetuse pannud nende kulutuste nimekirja, mille kallale minnakse kui ei sünni ühiskondlikku lepet.

Viking Line'i juhi Jan Hansesi sõnul mõjuks toetuse kadumine ettevõtte kasumlikkusele ja ohustaks töökohti.

«Rootsi kolimine oleks tõenäoline abinõu ja seejärel maksaks me juba Rootsile makse,» ütles Hanses ajalehele.

Helsingin Sanomat kirjutab, et Soome merendussektorit on üritatud igasuguste meetmetega konkurentsivõimelisena hoida: palku on vähendatud, tööaega on pikendatud ning pühapäevast on tehtud tavaline tööpäev – kõik selle nimel, et valitsuse toetus reisilaevadele säiliks.

«Meie tegime, mida lubasime ja valitsus lubas mitte torkida kommertsmeresõidu tugisüsteeme, mis on põhimõtteline eeldus kommertsmeresõidule,» ütles Soome meremeeste ametiühingu Merimies-Unioni juht Timo Zitting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles