Prokurörid: Germanwingsi reisilennuki piloot otsis internetist mürki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz
Andreas Lubitz Foto: SCANPIX

Prantsuse Alpides reisilennuki vastu mäge suunanud Saksa odavlennufirma Germanwings piloot Andreas Lubitz otsis internetist võimalusi mürgi või surmavate ravimite soetamiseks ja uuris, kuidas teha «ravitestament», ütlesid Saksa prokurörid täna.

See näitab, et viimase viie aasta jooksul 41 korda arsti vastuvõtul käinud lendur kaalus viimasel hetkel enesetapu kõrval muidki võimalusi.

Düsseldorfi prokurör Christoph Kumpa kinnitas ajalehe Süddeutsche Zeitung andmeid, et Lubitz olevat otsinud veel märtsis internetist võimalusi kaaliumtsüaniidi, vaaliumi või mõne surmava ravimikombinatsiooni soetamiseks.

Päev enne õnnetust, 23. märtsil lõi ta otsingumootorisse sõna «ravitestament». Tegemist on dokumendiga, mis väljendab patsiendi ravitahet olukorras, kus ta ise ei ole võimeline arstidega suhtlema.

Germanwingsi reisilennuk Airbus A320 kukkus 24. märtsil teel Barcelonast Düsseldorfi Prantsuse Alpides alla, katastroofis hukkusid kõik 150 pardalolnut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles