USA esindajatekoda soovib keelata õhutõrjerakettide müügi Ukrainale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina vägede raketisüsteem Grad.
Ukraina vägede raketisüsteem Grad. Foto: SCANPIX

USA esindajatekoda võttis eile ühehäälselt vastu kaitse-eelarve seadusmuudatused, mis keelavad Ühendriikide instruktoritel Ukraina Azovi vabatahtlike pataljoni väljaõpetamise ja kaasaskantavate õhutõrjerakettide (MANPADS) müügi Ukrainale ja Iraagile.

Muudatusettepanekud tegid demokraadist rahvaesindaja John Conyers ja vabariiklasest rahvaasemik Ted Yoho.

Seadusmuudatuste eesmärk on kaitsta tsiviilisikuid relvastatud ja väljaõpetatud välisvägede käest, seisab kongressi veebilehele postitatud avalduses.

«Olen esindajatekojale tänulik minu seadusmuudatuste ühehäälse heakskiitmise eest läinud ööl, et tagada meie sõjaväe mitteosalemine eemaletõukava neonatsistliku Azovi pataljoni väljaõpetamises koos minu meetmetega hoida ohtlikud ja hõlpsalt smugeldatavad MANPADS-id neist ebastabiilsetest piirkondadest eemal,» sõnas Conyers.

Azovi eripataljon reklaamib end oma Facebooki-lehel riigi juhitud organisatsioonina. Samal ajal sisaldab selle Facebooki esileht üleskutset annetada vabatahtlike pataljoni toetuseks.

Ukraina on teatanud vabatahtlike pataljonide relvajõudude koosseisu integreerimise protsessi alustamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles