Kohus mõistis Strauss-Kahni kupeldamissüüdistuses õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endine juht Dominique Strauss-Kahn pole süüdi talle esitatud kupeldamissüüdistuses, teatas Prantsuse kohus täna.

66-aastast poliitikut süüdistati prostituutide hankimises Brüsselis, Pariisis ja Washingtonis peetud seksipidudele. Strauss-Kahn ei eitanud orgiatel osalemist, küll aga teadmist, et naised, kes temaga «lustisid», olid sinna toodud raha eest.

Strauss-Kahni on seostatud mitmes kuriteoga, kuid süüdistustest on erinevatel põhjustel loobutud. Seotus organiseeritud prostitutsioonivõrgustikuga oli viimane Strauss-Kahni üle käiv kohtuprotsess. Koos Strauss-Kahniga olid kohtu all veel kümme isikut, kes samuti mõisteti õigeks.

Neli aastat kestnud protsessis tunnistusi andnud endised prostituudid kirjeldasid detailselt, kuidas Strauss-Kahn neid orgiate käigus tarvitas. Strauss-Kahn aga pareeris seda uudisteagentuuri AFP kirjelduse kohaselt ärritunud teatega, et ega ta hälbelise seksi eest kohtu all ole.

Jade’i-nimeline prostituut aga jutustas, kuidas Strauss-Kahn veel IMFis töötades talle selle peakorteris tuuri tegi. Endine valuutafondi juht kaitses end väitega, et teadnuks ta naise ametist, poleks ta teda sinna kutsunud. Jade’i hinnangul ei saanud Strauss-Kahn olla nii naiivne, et poleks teadnud, et naistele, kellega ta seksis, maksti.

Strauss-Kahni seksuaalsed avantüürid tulid esmakordselt avalikkuse ette 2011. aasta mais, kui üks New Yorgi hotelli toateenija süüdistas teda endale ootamatult kallale kargamises. Toateenija ja Strauss-Kahn, kelle spermat hotellitöötaja riietelt tõepoolest leiti, lahendasid vaidluse kohtuväliselt ning väidetavalt maksis tol hetkel veel Prantsuse sotside kandidaadina presidendiks pürginud poliitik naisele hüvitist.

Seejärel tuli avalikkuse ette prantsuse ajakirjanik Tristane Banon, kelle väitel oli Strauss-Kahn teda vägistada üritanud. Kuigi vahepeal meedias juba hüüdnime «Le Perv» saanud Strauss-Kahn tunnistas pealetükkivat suudlust, jäi see uurimine asitõendite puudumisel katki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles