Ilta-Sanomat: rahvaesindaja teenib kahe koosolekuga 6000 eurot

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Liis Treimann

Soome meedias nurisetakse riigifirmade nõukogudesse kuuluvate parlamendisaadikute palkade üle, kuna ka minimaalne osalusprotsent toob kaasa täispalga.

Taolised nõukogud saavad tavaliselt kokku aastas keskmiselt kuus korda. Lihtliikme kuupalk on 500 eurot ehk 7825 krooni, kirjutab Ilta-Sanomat. Aastas teenib ta 6000 eurot ehk ligi 94 000 krooni.

Lisaks tulevad veel 200 eurot iga koosoleku eest ehk enam kui tuhat eurot aastas.

Riigiettevõtete nõukogude liikmed teenivad hästi ka siis, kui nad koosolekutest eriti aktiivselt osa ei võta.

Näiteks alkoholimonopoli Alko nõukogu liikmete osalusaktiivsus oli mullu 85 protsenti. Rahvasaadikud Jari Larikka ja Christina Gestrin viibisid nõukogu viiest koosolekust kahel. Selle töö eest maksti neile kummalegi 6000 eurot.

Larikka oletas, et ilmselt oli ta tööülesannete tõttu kuskil mujal ja seetõttu ei saanud Alko nõukogu kõigil istungitel osaleda.

Gestrin ütles, et kui pole muid tööülesandeid olnud, siis ta on alati Alko nõukogu istungil ka käinud.

Eile kirjutati Facebookis olevast üleskutsest korraldada piisava toetuse puhul üldstreik, kuna eduskunna saadikute kuupalk tõuseb 387 euro ehk 6055 krooni võrra 6335 euroni (99 121 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles