Fotod: Itaalia politsei asus piiripunktis protestivaid migrante laiali ajama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia politsei alustas laupäeval Vermiglia piiripunktis Prantsusmaale mittepääsemise järel istumisprotesti alustanud 200 migrandi laialiajamist, teatas AFP ajakirjanik.

Itaalia politsei alustas immigrantide tõrjumist Ventimiglia linna suunas, mis asub Itaalia-Prantsusmaa piirist viie kilomeetri kaugusel.

Ligi 50 migrandil õnnestus politseiahelikust läbi murda ning varjuda piiripunkti lähedal asuvatel kaljudel. Enamik migrante andis politsei nõudmistele järele ning alustas teekonda linna poole.

Varem teatati, et kümned Prantsusmaale sissesõidukeelu saanud immigrandid alustasid piiripunktis näljastreiki ja ähvardasid hakata liiklust tõkestama.

Prantsuse piirvalve väitel on neil korraldused peamiselt Somaaliast, Eritreast, Elevandiluurannikult ning Sudaanist pärit põgenikke mitte läbi lasta.

Enamik migrantidest on teel Saksamaale, Suurbritanniasse ning Rootsi, kus soovitakse asüüli taotleda.

«Me ei lähe tagasi, meil on vaja läbi saada,» seisis ühe streigist osavõtnu plakatil. Teisel migrantide plakatil oli kirjas «Meil on vaja vabadust».

Põgenikud saabusid paatidel Itaaliasse Liibüast ning lubasid hakata piiripunkti lähistel liiklust takistama.

Sel nädalal pidas Prantsuse politsei kinni rekordilised 1439 immigranti, kes üritasid riiki pääseda Alpes-Maritimesi departemangu läbi. 1097 põgenikku on Itaaliasse tagasi saadetud.

Võimud on seoses migrantide vooluga Schengeni viisavaba ruumi mitmes piirkonnas ajutiselt piirikontrolli taastanud.

Paljud põgenikud ületavad riigipiire tõkestamatult ka rongidega, sõnas Ventimiglia linnapea Enrico Ioculano.

Sajad immigrandid, sealhulgas väikelapsed. on sunnitud veetma ööd Itaalia rongijaamades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles