Clinton rõhus kampaania avakõnes keskklassi õitsengule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendikandidaat
USA presidendikandidaat Foto: SCANPIX

Hillary Clinton avas laupäeval New Yorgis enda presidendikampaania, lubades peetud kõnes keskklassile majanduslikku õitsengut.

Ta valis esimese suurema avaliku kampaaniaürituse läbiviimiseks New Yorgi, kus ta kaheksaks aastaks senaatoriks valiti. Clinton pidas sügavalt isikliku kõne, milles tutvustas enda progressiivset poliitikat.

«Ma ei pruugi olla selle kampaania noorim kandidaat. Ent minust saab Ühendriikide ajaloo noorim naispresident,» ütles ta.

Ta tsiteeris president Barack Obamat ja endisi presidente Franklin D. Roosevelti ja enda abikaasat Bill Clintonit ja ütles, et nad seisid selle eest, et tõeline ja kestev õitseng peab olema rajatud kõigi poolt ja jagatud kõigi poolt.

Ehkki Clinton keskendus peamiselt majanduspoliitikale, rääkis ta ka välisküsimustest. Ta ütles, et Obama välisministrina seisis ta vastu Venemaa presidendile Vladimir Putinile ja oli Valges Majas, kui Ühendriikide erikomando tappis Osama bin Ladeni.

Ta ütles, et USA-l on eriline positsioon maailma probleemidega tegelemiseks ja kinnitas, et teeb mida iganes, et Ameerikat turvalisena hoida.

Paartuhat andunud kuulajat trotsisid kuumust ja karme turvameetmeid, kogunemaks üsna väikesele alale Teise maailmasõja aegse presidendi Franklin D. Roosevelti mälestussamba juures.

Laval liitus temaga abikaasa ja endine president Bill Clinton, nende tütar Chelsea ja väimees Marc Mezvinsky.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles