Maroko ajakiri: kas me peaksime geisid põletama?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Maroko ajakiri Maroc Hebdo korjas müügilt oma viimase numbri, mille esikaas kujutab kahte noort päikesepruuni meest basseini ääres istumas, üksteisele silma vaatamas ja naeratamas. Nende all seisab suur pealkiri: «Kas me peaksime geisid põletama?»

Sotsiaalmeedias kulutulena levinud pildid ajakirjast teenisid oma arvatava homofoobia eest jalamaid kriitikat, kuid väljaandjate sõnul oli nende plaan nimme ergutada teema üle debatti. «Me ei otsi sensatsiooni, vaid tahame näidata homoseksuaalsuse kohta ühiskonnas,» selgitas toimetus.

Kaane peal seisab veel, et «homoseksuaalsus on loomulikult individuaalne õigus», kuid arutelu peab võtma arvesse ka «moraalseid ja religioosseid väärtusi».

Homoseksuaalsus on  konservatiivses islamiriigis illegaalne ja karistatav kuni kolmeaastase vangistusega. Teema tõstatus hiljuti seoses kahe naisõiguslaste grupi Femen liikmega, kes korraldasid riigi homoseksuaalide õigustele tähelepanu juhtimiseks palja ülakehaga aktsiooni.

Geivastaste seaduste vastu võttis möödunud nädalal sõna ka pealinnas Rabatis esinenud briti rokkansambel Placebo. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles