FSB likvideeris islamiäärmuslaste rühmituse Vladivostokis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene julgeolekuteenistuse FSB töötaja.
Vene julgeolekuteenistuse FSB töötaja. Foto: SCANPIX

Vene Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) likvideeris Vladivostokis põrandaaluse islamiäärmuslaste rühmituse, mille eesotsas olid usbekid.

RIA Novosti allikas FSB Primorje krai esindusest rääkis, et 2008. aastal saabusid piirkonda Kesk-Aasiast pärit emissarid, kelle ülesandeks oli radikaalse islamipropaganda tegemine ja «nekrutite» värbamine noorte moslemite hulgast.

FSB operatsiooni ajal tehti kindlaks, et grupeeringu juhtfiguurideks on usbekid, kes olid saanud väljaõppe välismaistes terrorismikeskustes.

Julgeolekuteenistuse väitel kuulub organisatsiooni liider radikaalsesse islamirühmitusse Hanabadi džamaat, mida kahtlustatakse äärmuslikes ettevõtmistest Usbekistanis.

Sama inimese (tema nime ei avalikustatud) kutsel sõitsid Vladivostokki veel kuus Hanabadi džamaadi liiget.

Mitu kuud väldanud julgeolekuoperatsiooni käigus kogusid FSB töötajad hulgaliselt tõendusmaterjali äärmuslaste tegevusest. Organisatsiooni liidrid võeti kinni ja saadeti Usbekistani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles