Moskva kritiseeris Austraalia välisministri Ukraina-teemalisi märkusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julie Bishop
Julie Bishop Foto: SCANPIX

Moskva suhtub kriitiliselt Austraalia välisministri Julie Bishopi hiljutistesse märkustesse Ukraina kriisi teemal ning usub, et neil võib olla negatiivne mõju kahe riigi suhetele, teatas Vene välisministeerium teisipäeval.

«Külma sõja stiilis Vene-vastaste klišeede levitamine, mida Canberra jätkuvalt teeb, on tee eikuhugi. Selliste märkustega viib Julie Bishop Venemaa-Austraalia suhted ummikusse,» teatas Vene välisministeerium kommentaaris.

Vene välisametkonda ärritasid eriti Austraalia esidiplomaadi märkused Ida-Ukraina separatistide suhtes, keda Moskva nimetab «maakaitseväelasteks».

Bishop süüdistas separatiste «Malaisia Boeingu katastroofipaiga eraldamises 2014. juulis, sulgedes rahvusvahelistele uurijatele ligipääsu sellele».

«Proua minister on unustanud, et lennuõnnetuse ohvrite säilmete ja isiklike asjade õigeaegne kokkukorjamine sai teoks maakaitseväelaste jõupingutuste tõttu ning mis kõige olulisem, nad hoidsid ära ka nende hävimise Ukraina julgeolekujõudude suurtükitules. Maakaitseväelased tagasid lennuki mustade kastide puutumatuse ja andsid need üle rahvusvahelistele ekspertidele,» teatas Vene välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles