Steinmeier: EL on pagulaste jagamises üksmeelest kaugel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu liikmesriigid on pagulaste omavahelise jaotamise küsimuses üksmeelest kaugel, ütles Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier kolmapäeval.

«Meil on praegu käimas väga raske diskussioon ja kõik mu vestlused Euroopa kolleegidega näitavad, et me oleme üksmeelest kaugel ja vaja on veel palju veenmistööd.»

Steinmeier esines ajakirjanikele Berliinis koos Itaalia välisministri Paolo Gentiloniga. Teisipäeval ei jõudnud ELi siseministrid kokkuleppele Vahemere põgenikekriisi lahendamises.

Euroopa Komisjon on palunud võtta liikmesmaadel kahe aasta jooksul vastu 20 000 Süüria põgenikku ning kaaluda teatud hulka 40 000 asüülitaotlusest Süüria ja Eritrea kodanikelt, kelle on vastu võtnud Itaalia ja Kreeka.

Põgenike ümberpaigutamise kohta tahetakse langetada lõplik otsus juuni lõpus Euroopa Ülemkogus.

«Itaalia ja Saksamaa on muidugi mõlemad seisukohal, et me peame jõudma Euroopas õiglasema ümberjagamiseni,» ütles Steinmeier. «Meie arvates on parim viis Euroopa liikmesriikidele kohustuslike kvootide kehtestamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles