Briti hävitajad saatsid Venemaa sõjalennukeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia Eurofighter Typhoon ruleerimas Ämari lennubaasi stardirajale, taamal startimas õppehävitaja Hawk.
Suurbritannia Eurofighter Typhoon ruleerimas Ämari lennubaasi stardirajale, taamal startimas õppehävitaja Hawk. Foto: Sander Ilvest

Briti hävitajad Typhoon saatsid Venemaa sõjalennukeid, mis üritasid läheneda Läänemere regioonis NATO õppustel Baltops-2015 osalevatele alustele, teatas kolmapäeval Poola telekanal TVN24 viidates Suurbritannia kaitseministeeriumi allikatele.

Telekanali andmetel tõusid hävitajad teisipäeval kolmel korral õhku Eestis asuvast baasist.

Venemaa poolelt pole juhtunule esialgu kinnitust saadud.

5. kuni 20. juunini kestev Läänemere üks suurimaid õppusi Baltops toimub Poolas, Rootsis ja Saksamaal ning õppuse stsenaarium hõlmab kogu Läänemere regiooni. Baltopsil osaleb tänavu 17 NATO liikmesriiki ja partnerriiki kokku ligi 5600 osalejaga. Õppusest võtab osa 49 laeva, 61 õhusõidukit, üks allveelaev ning 700- liikmeline Rootsi, Soome ja Ühendriikide ühendmaabumisüksus. Õppusel osalevad Ameerika Ühendriigid, Belgia, Eesti, Gruusia, Holland, Kanada, Leedu, Läti, Norra, Poola, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Soome, Taani, Türgi ja Ühendkuningriik.

Baltops on on iga-aastane rahvusvaheline õppus, mille eesmärk on suurendada osalevate riikide paindlikust maa-, õhu- ja mereväe ühendoperatsioonide läbiviimisel Läänemere regioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles