Küsitlus: kaks kolmandikku toetas Lužkovi vallandamist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva linnapea Juri Lužkov korpulentse iluduse konkursil osalenud naistega. Pilt tehtud aastal 2005.
Moskva linnapea Juri Lužkov korpulentse iluduse konkursil osalenud naistega. Pilt tehtud aastal 2005. Foto: SCANPIX

Kremli-meelse Ülevenemaalise avaliku arvamuse uurimiskeskuse (VTsIOM) küsitluse järgi suhtub Moskva linnapea Juri Lužkovi vallandamisesse positiivselt kaks kolmandikku ehk 66 protsenti küsitletutest.

Suuremat heakskiitu leidis president Dmitri Medvedevi otsus Ühtse Venemaa ja kommunistliku partei poolehoidjate seas (70 protsenti oli poolt) ja üle 35-aastaste seas (otsust toetas 68-69 protsenti), vahendas RIA Novosti.

Linnpea ametist vabastamisesse suhtus eitavad 13 protsenti küsitletutest.

Lužkovi vallandamise peamiseks põhjuseks arvati olevat korruptsioon ja ametikohuste kuritarvitamine – nii arvas 30 protsenti. Vastanutest 11 protsenti on veendunud, et tegemist oli poliitilise intriigiga. Kuus protsenti arvas, et linnapea sai ametiülesannete täitmisega halvasti hakkama. Viis protsenti seostas vallandamist Lužkovi (74) vanusega. Neli protsenti arvas, et selle taga oli meeri abikaasa Jelena Baturina ebaaus äristrateegia.

Venemaalastest 65 protsenti on veendunud, et Moskva vajab uut linnapead. 13 protsenti arvas, et parem oleks olnud jätta Lužkov oma ametikohale.

VTsIOMi küsitlus leidis aset 2.-3. oktoobril. Sellest võttis osa 1600 inimest Venemaa erinevatest piirkondadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles