Patrušev: Põhja-Kaukaasia terroriakte valmistati ette välismaal

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Patrušev
Nikolai Patrušev Foto: SCANPIX

Venemaa Julgeolekunõukogu sekretäri Nikolai Patruševi sõnul olid Põhja-Kaukaasia hiljutised terroriaktid valmistatud ette välismaal.

Tema jutu järgi on peamine terrorioht pärit Afganistanist ja Pakistanist, kus paiknevad terroristide väljaõppelaagrid, vahendas RIA Novosti.

Taolise arvamusega tuli Patrušev välja rahvusvahelise julgeolekualase kohtumise lõpus Sotšis.

Ta seletas, et al-Qaeda püüab liita Põhja-Kaukaasiat islami kalifaati. See on suur territoriaalne moodustis, mida organisatsioon plaanib moodustada Aasiasse ja Põhja-Aafrikasse, lisas sekretär.

Patrušev rääkis, et seoses 2014. aasta Sotši olümpiamängude ettevalmistusega on Venemaa palunud julgeolekualaseid materjale riikidelt, kus on korraldatud olümpiamänge. Ta kutsus kõiki riike üles ühendama oma jõud võitluses terrorismiga, kuna see sisaldab endas globaalset ohtu.

Põhja-Kaukaasias on viimasel ajal toimunud mitu suurt terroriakti. 17. augustil sai Pjatigorskis aset leidnud plahvatuses viga ligi 30 inimest. 9. septembril sai Vladikavkazi turu juures juhtunud pommiplahvatuses surma 19 ja viga üle 170 inimese. 30. septembril õnnetus hoida ära terroriakt Stavropolis.

Vene võimud on rääkinud ka varem, et terroristlikud põrandaalused võitlejad ei saa Põhja-Kaukaasias tegutseda ilma välismaise finantsabita ja toetuseta. Seda oletust on kinnitanud võitlejate juurest leitud dokumendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles