Rohelised tõusid Saksa populaarseimaks opositsiooniparteiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste kaasliidrid Cem Özdemir ja Claudia Roth.
Roheliste kaasliidrid Cem Özdemir ja Claudia Roth. Foto: SCANPIX

Värske küsitluse kohaselt on Saksa rohelised rahva seas esmakordselt populaarsemad kui sotsiaaldemokraadid (SPD). Vaatlejate sõnul näitab see sakslaste kasvavat pettumust traditsiooniliste suurerakondega.

1970ndatel rahu- ja tuumavastasest liikumisest alguse saanud erakonda toetas ajakirja Stern ja telekanali RTL tellitud uuringus 24 protsenti vastanutest, SPDd eelistas 23 protsenti, vahendas Reuters.

Roheliste populaarsuse tõus on seotud rahva vastuseisuga valitsuse plaanile pikendada tuumaenergia kasutamist.

Uuringu läbi viinud firma Forsa juht Manfred Güllner ütles, et valijatele meeldib ühtlasi roheliste tugevad seisukohad, nagu on viimastel nädalatel näidanud nende jõuline vastuseis kavale ehitada Stuttgarti hiiglaslik raudteejaam. See kava on Edela-Saksamaa linnas massilisi meeleavaldusi põhjustanud.

Kui rohelisi ja SPDd toetab praegu 47 protsenti küsitletutest, siis Angela Merkeli valitsuskoalitsioon (CDU/CSU ja FDP) jääb neile alla koguni 11 protsendipunktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles