Ilves osales langenud Eesti kaitseväelaste mälestusmärgi avamisel Camp Bastionis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves Camp Bastionis Afganistanis hukkunud Eesti sõdureile püstitatud mälestusmärgi avamisel.
President Toomas Hendrik Ilves Camp Bastionis Afganistanis hukkunud Eesti sõdureile püstitatud mälestusmärgi avamisel. Foto: Arvo Jõesalu / Sõdurileht

«Me mäletame ja leiname kõiki Eesti vapraid sõdureid, kes on langenud Afganistanis siinsete inimeste turvalisuse nimel, Eesti ja meie liitlaste nimel,» ütles president Toomas Hendrik Ilves täna õhtul Camp Bastioni armeebaasis, Eesti langenud kaitseväelaste mälestusmärki avades.

«Meie kohus on meeles pidada kõiki meie riigi eest langenud sõjamehi, kes on võidelnud vabaduse eest - meie vabaduse eest ja selle vabaduse eest, mida väärivad Afganistani elanikud,» sõnas Eesti riigipea presidendi kantselei pressiesindaja vahendusel.

Mälestusmärgi rajamise algatasid parlamendi riigikaitsekomisjon ja Eesti Reservohvitseride Kogu. Enam kui sajast vabatahtlikust annetustest kogutud summa võimaldab ka mälestusmärgi hilisema toomise ja paigutamise Eestisse, kui meie kaitsevägi lõpetab kunagi missiooni Lõuna-Afganistanis.

Eesti riigipea osales täna õhtul Camp Bastonis ka Suurbritannia langenud sõdurite mälestusteenistusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles