Põhja-Korea: meil on ravi nii MERSi, aidsi kui ebola vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellal, kui lõunanaabrid aktiivselt ohtliku haiguse leviku vastu võitlevad, olevat Põhja-Koreal juba ravi olemas.
Sellal, kui lõunanaabrid aktiivselt ohtliku haiguse leviku vastu võitlevad, olevat Põhja-Koreal juba ravi olemas. Foto: SCANPIX

Totalitaarse Põhja-Korea riiklik uudisagentuur KCNA teatas avalikkust diktatuuririigi eesrindlikest teadussaavutustest: uurijad avastasid väidetavalt ravimi, mis suudab edukalt arstida nii kopsuhaigust MERSi, aidsi, ebolat kui ka SARSi.

Täpsemalt põhinevat imerohi mikstuuril, mille peamiseks koostisosaks on väetis, mis omakorda segatud kokku haruldaste muldmetallide ja mikroskoopilise koguse kulla ja hõbedaga. Ravim kannab nime Kumdang-2.

«Pahaloomulised immuunsüsteemiga seotud viirusnakkused nagu SARS, ebola ja MERS saavad Kumdang-2 abil – mis on tugev immuunsüsteemi parandaja – ravitud,» lubab riigimeedia. Mingeid tõendeid väidetava toime kohta pole veel esitatud.

Mullu kehtestas Põhja-Korea kuus kuud kestnud sisenemiskeelu turistidele, et vältida ebolat – mis siis, et ühtegi juhust riigi läheduses ei registreeritud. Piirangud tühistati alles selle aasta hakul.

Maailma Terviseorganisatsiooni hinnangul on riigis endiselt probleeme tuberkuloosi ja teiste hingamisteede nakkustega, mis on ühed kõige tavalisematest surmapõhjustest. Põhja-Korea reklaamis sarnast ravimit ka aastail 2006 ja 2013, mil maailma muutsid ärevaks linnugripi puhangud. Sünnivalgust nägi imerohi aga juba 1996.

Teade ravimist tuli ajal, mil naaber Lõuna-Korea seisab silmitsi MERSI puhanguga, mis on tapnud juba mitu tosinat inimest ja nakatanud üle pooleteise saja. Haiguse vastu ei ole vaktsiini.

Kumdang2-le on pühendatud ka veebisait, mis jagab infot nii inglise kui vene keeles. Soovi korral saab segu endale ka Moskvas asuva edasimüüja kaudu tellida – hinnad algavad 24st eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles