Sarkozy võrdles põgeniketulva torulekkega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy.
Nicolas Sarkozy. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaa endist presidenti Nicolas Sarkozyd on tabanud kriitika seoses avaldusega, milles ta võrdles immigrantide saabumist Euroopasse lõhkenud torust purskuva veega.

Praegu opositsioonilisi vabariiklasi juhtiv Sarkozy tegi märkuse avalikul koosolekul Pariisi eeslinnas.

Ekspresident avaldas vastuseisu Euroopa Komisjoni kavale jagada liikmesriikide vahel ära tuhandete kaupa Itaalia, Kreeka ja Malta vetesse saabuvad pagulased.

Ta võrdles põgenikeprobleemi koduse torulekkega, kasutades metafoori, et kirjeldada oma vastuseisu EL-i plaanidele.

«Köögis lõhkeb toru, tuleb remondimees ja ütleb: «Ma tean lahendust. Me hoiame poole veest köögis, veerand suuname elutuppa ja veerand vanemate magamistuppa. Kui see asja ei lahenda, siis võib ülejäänu lasta lastetuppa,» lausus Sarkozy.

Riigi praegune president François Hollande kutsus tõsidusele ja vaoshoitusele teemat puudutavates avalikes debattides. Peaminister Manuel Valls omakorda väljendas arvamust, et poliitiline elu väärib paremat kui seesugused halvustavad fraasid.

Ka Itaalia Euroopa asjade minister Sandro Gozi pani Sarkozy sõnu pahaks, öeldes, et eriti kahetsusväärsed on need inimeste traagilise hukkumise valguses Vahemeres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles