Ukraina ametnikud alustasid Tornado pataljoni baasis läbiotsimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina vabatahtlik
Ukraina vabatahtlik Foto: SCANPIX

Õiguskaitseametnikud alustasid Luganski oblastis laiali saadetud eripataljoni Tornado baasis läbiotsimist, olukord on kontrolli all, ütles Ukraina siseministeeriumi pressiesindaja Artjom Ševtšenko laupäeval.

«Siseministeeriumi uurimisrühm on alustanud koos prokuröridega laialisaadetud väeüksuse Tornado baasis Luganski oblastis Prõvalnes uurimisprotseduure (läbiotsimist). Ligipääs on saadud. Olukord on täielikult kontrolli all. Eskalatsioonioht puudub,» ütles Ševtšenko suhtlusvõrgustikus Facebook.

Siseminister Arsen Avakov ütles varem laupäeval, et Luganski oblastis on kinni peetud kaheksa isikut, kellest seitse on Tornado liikmed, ning kohus on andnud korralduse nende vahi alla võtmiseks.

«Siseministeeriumi sisejulgeolekuosakond ja prokurörid vahistasid reedel Luganski oblastis kaheksa inimest, sealhulgas seitse eripatrullkompanii Tornado liiget. Neile on esitatud süüdistus muuhulgas ebaseaduslikus vabaduse võtmises ning kohalike tsiviilisikute röövimises, piinamises, tapmises ja teistes ränkades kuritegudes. Kinnipeetute seas on kompanii komandör Ruslan Oništšenko,» lausus Avakov.

Tema sõnul puudub süüdistatavatel võimalus kautsjoni vastu vabadusse pääseda.

Avakov allkirjastas 18. juunil Tornado laialisaatmise määruse.

Ukraina õiguskaitseasutused on Tornado tegevust uurinud alates märtsist. Neljapäeval takistasid pataljoni liikmed Prõvalnes uurimistoiminguid. Siseministeerium teatas seepeale, et Tornado baasi ei vallutata.

Seejärel selgus, et Tornado liikmed otsustasid end baasi barrikadeerida ning mineerisid selle ümbruse. Olukorda lahendama suundunud siseministeeriumi komisjon kinnitas seejärel pataljoni võitlejatele, et kuritegusid mitte sooritanud võitlejatele jäetakse võimalus jätkata soovi korral teenistust teistes üksustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles