Jatsenjuk: USA juhib rahvusvahelist võitlust Ukraina iseseisvuse eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk
Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk kiitis Ühendriike Ukraina iseseisvuse kaitsmise eest ja kritiseeris karmilt Venemaad.

Jatsenjuk ütles laupäeval USA senaatori John McCainiga kohtudes, et Ühendriigid on võitluses Ukraina iseseisvuse eest rahvusvaheline liider, edastas valitsuse pressiteenistus.

«Me hindame teie toetust kõrgelt ja loodame selle jätkumist,» sõnas ta.

Jatsenjuki sõnul peab Venemaa maksma Krimmi ebaseadusliku annekteerimise ja Donetski ja Luganski oblastitesse tungimise eest hinda. «Venemaa peab käituma ÜRO Julgeolekunõukogu alalise liikme kombel, mitte rikkuma rahvusvahelist õigust ja ähvardama kogu maailma,» lausus valitsusjuht.

«Me oleme erinevad rahvad eri riikides,» sõnas ta.

Ukraina peaminister ja USA senati relvateenistuse komitee esimees arutasid senatis vastu võetud kaitsepoliitika seadust, milles kutsutakse Valget Maja tarnima Ukrainale relvastust ja tegema Kiieviga energeetikavallas kahepoolset koostööd.

Jatsenjuk tänas välispartnereid toetuse eest jõupingutustes muuta Ukraina senisest energiatõhusamaks ja energeetiliselt sõltumatumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles