Ghanas hävitatakse tulvade ohjeldamiseks sadu hooneid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoonete põletamine Ghana pealinnas Accras.
Hoonete põletamine Ghana pealinnas Accras. Foto: SCANPIX

Ghana pealinnas Accras üritavad võimuesindajad ohjeldada tulvadest tingitud kahjusid ja teevad seetõttu maatasa sadu hooneid, mis jäävad ette kanali laiendustöödele, kirjutas eilel kohalik meedia.

Kuu alguses sai pealinna tabanud üleujutustes surma rohkem kui 50 inimest. Lisaks hukkus umbes 150 inimest bensiinijaama plahvatuses ja järgnenud põlengus, kui suur hulk linnaelanikke kogunes sinna tulvade eest varjule. Ametnike sõnul kõmatas bensiinijaamas plahvatus pärast seda, kui tulvavee abil jõudis jaamast lähedal lõõmanud tulle bensiini.

«Ohvrite arv on katastroofiline ja peaaegu ennenägematu,» ütles sündmuspaigal käinud president John Dramani Mahama.

Võimud alustasid seejärel suure ehitusprojekti jõulist elluviimist, mille eesmärgiks on tulvade kõrvalejuhtimine. Elumajadest sõidetakse sõna otseses mõttes traktoritega üle. Linnaelanike sõnul kasutasid julgeolekujõud pisargaasi, kui inimesed üritasid oma kodusid lammutamise eest kaitsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles