Vaatluskeskus: IS mineeris Süürias ajaloolised Tadmuri varemed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadmuri (Palmyra) linn ajaloolised varemed
Tadmuri (Palmyra) linn ajaloolised varemed Foto: SCANPIX

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) asetas miine ja lõhkekehasid Kesk-Süürias asuvasse ajaloolisesse Tadmuri (Palmyra) linna, kuid selle eesmärk on ebaselge, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus pühapäeval.

Keskuse andmeil toimus mineerimine ja lõhkekehade paigutamine laupäeval.

«Samas pole teada, kas selle eesmärk on varemed õhkida või takistada valitsusvägedel linna sisenemine,» ütles vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman.

Süüria valitsusväed on viimase kolme päeva jooksul sooritanud Tadmuri elamurajoonidele mitmeid õhulööke, milles hukkus vähemalt 11 inimest, lisas Abdel Rahman.

«Valitsusväed on linna äärealadel läänes ning viimastel päevadel on nad sinna viinud lisavägesid, mis viitab sellele, et nad kavandavad operatsiooni Tadmuri tagasivõitmiseks,» lausus ta.

UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud antiikajastust pärinev Tadmur vallutati 21. mail üheksa päeva kestnud verise pealetungiga.

Islamivõitlejad on varem halastamatult hävitanud iidseid kultuuriväärtusi, lastes muu hulgas õhku iidse Assüüria linna Nimrudi ja purustades Mosuli muuseumis museaale. Tadmurist pole siiani vastavaid teateid tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles