Filipiinid alustasid USA ja Jaapaniga mereväeõppusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontradmiral Leopolde Alano(paremal)ja USA kontradmiral William Merz
Kontradmiral Leopolde Alano(paremal)ja USA kontradmiral William Merz Foto: SCANPIX

Filipiinid alustasid Lõuna-Hiina mere territoriaalvaidluste taustal Hiinaga eile paralleelselt mereväeõppusi Ühendriikide ja Jaapaniga.

Manila ja Washington on korraldanud mereväeõppusi alates 1995. aastast, Jaapaniga korraldavad Filipiinid ühisõppusi alles teist korda.

Filipiinide ja USA ühisõppustel CARAT osalevad USA seirelennuk P-3 Orion, päästelaev Safeguard ning sõjalaev Fort Worth. Filipiinide sõjalaevastiku ülem kontradmiral Leopolde Alano ütles täna, et õppused annavad suurepärase võimaluse saada väärtuslikke kogemusi ja parandada koostööd. Õppused viiakse läbi Palawani saarel ning Sulu merel.

Washington ei ole Hiina ja teiste regiooni riikide territoriaalvaidluses ametlikult poolt valinud, kuid on teravalt kritiseerinud Hiina ehitus- ja laiendustegevust rahudel vaidlusaluses Spratly saarestikus.

Filipiinid alustasid esmaspäeval kolmepäevaseid ühisõppusi ka Jaapaniga, mis keskenduvad otsingu- ja päästeoperatsioonide harjutamisele. Õppustel osalevad Jaapani patrull-lennuk P-3C ja Filipiinide mereväe lennukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles