Vene kaitseministeerium: relvastuse eelpaigutamine on agressiivseim samm alates külmast sõjast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide M1A2 Abrams tankid.
Ühendriikide M1A2 Abrams tankid. Foto: SCANPIX

Ühendriikide kava paigutada Ida-Euroopa riikidesse ajutiselt varustust ja relvastust on agressiivseim samm alates külmast sõjast, ütles Vene kaitseministeeriumi ametnik Juri Jakubov.

«Kui sõjaline raskerelvastus nagu tankid, suurtükipatareid ja muu relvastus tõesti ilmub Euroopa idaosa riikidesse ja Balti riikidesse, ei ole Venemaal muud võimalust, kui tugevdada oma jõude ja ressursse lääne strateegilisel frondil,» lisas Jakubov.

Venemaa välisministeerium on juba varem teatanud, et alliansi kava on vastuolus Venemaa ja NATO vaheliste kokkulepetega.  

Eestis töövisiidil viibiv Ühendriikide kaitseminister Ashton Carter kinnitas täna Tallinnas pressikonverentsil, et USA paigutab Kesk- ja Ida-Euroopa riikidesse ajutiselt brigaadi-suuruse lahingüksuse masinad ja selle jaoks vajaliku varustuse. Muu rasketehnika hulgas paigutatakse Bulgaariasse, Balti riikidesse, Poolasse, Rumeeniasse tanke, jalaväe lahingumasinaid ja iseliikuvaid haubitsaid.

Ajutine eelpaigutamine tähendab seda, et siia toodav sõjatehnika hakkab mainitud riikides nö ringi liikuma ning varustuse liikumine on tihedalt seotud piirkonnas toimuvate sõjaväeõppuste ja väljaõppega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles