Ümber Maa sõitev päikeselennuk on endiselt Jaapanis «lõksus»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solar Impulse 2 eile Nagoya lennuväljal. Lennuk oli valmis teekonda jätkama, kuid start katkestati ebasoodsate ilmaolude tõttu.
Solar Impulse 2 eile Nagoya lennuväljal. Lennuk oli valmis teekonda jätkama, kuid start katkestati ebasoodsate ilmaolude tõttu. Foto: SCANPIX

Päikeselennuk Solar Impulse 2, mille eesmärk on saada esimeseks päikeseenergial töötavaks lennuvahendiks, mis on Maale tiiru peale teinud, pole halbade ilmaolude tõttu Jaapanist lahkuda saanud.

Mai lõpus teekonna pikimat, 8200-kilomeetrist etappi Hiinas asuvast Nanjingist USA-le kuuluvale Hawaiile alustanud lennuk tegi vahemaandumise 1. juunil Nagoyas Vaikse ookeani kohal halvenevad ilmaolude tõttu. Veel tänagi ootab meeskond Jaapanis paremaid ilmaolusid.

Eesti aja järgi eile õhtuks kavandatud start tuli edasi lükata ebasoodsa ilmaprognoosi tõttu. Ilmselt ei lahku lennuk Jaapanist veel vähemalt viie päeva jooksul.

Solar Impulse 2 on esimene päikeseenergial liikuv lennuk, mis suudab püsida õhus järjest mitu päeva ja ööd. Päikeselennukil on kaks pilooti - Bertrand Piccard ja Andre Borschberg.

Mehed tahavad oma reisiga juhtida nii poliitikute kui ka tavaliste inimeste tähelepanu vajadusele leida fossiilkütustele puhtamaid ja jätkusuutlikumaid alternatiive ning tõestada, et puhtam tulevik võib olla juba käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles