Putin pikendas läänele kehtestatud sanktsioone aasta võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin pikendas täna vastumeetmeid lääne suhtes seoses Euroopa Liidu varasema otsusega pikendada Venemaale kehtestatud majandussanktsioone seitsme kuu võrra 2016. aasta jaanuari lõpuni.

«Valitsus pöördus minu poole taotlusega meetmete pikendamiseks,» vahendasid Vene meediakanalid Putini sõnu. «Täpselt nagu valitsusjuht ette pani, pikendame oma vastusamme ühe aasta võrra alates tänasest päevast,» lausus ta.

ELi välisministrid jõudsid esmaspäeval kokkuleppele Venemaale kehtestatud majandussanktsioonide pikendamises 2016. aasta jaanuari lõpuni eesmärgiga tagada Ukraina relvarahulepete täielik täitmine Moskva poolt.

Euroopa Liit on kehtestanud Venemaale kaks sanktsioonidepaketti, millest üks on seotud Krimmi annekteerimisega ning teine Ida-Ukrainas separatistliku konflikti õhutamise ja selles osalemisega.

Sanktsioonid piiravad Vene pankade finantseerimist, keelavad kõrgtehnoloogilise varustuse tarnimise energeetikasektorile ning relvade ja teatud tüüpi kahese kasutusega kaupade müügi Moskvale.

15. septembrini kehtiva niinimetatud musta nimekirjaga on 151 eraisiku ja 37 ettevõtte varad ELis külmutatud ja nende suhtes kehtib sissesõidukeeld.

Venemaa on vastureaktsioonina keelanud toidukaupade impordi bloki liikmesriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles