Kreeka valitsus esitas uued erastamisettepanekud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras
Kreeka peaminister Alexis Tsipras Foto: SCANPIX

Kreeka on esitanud rahvusvahelistele kreeditoridele uued ettepanekud, mille kohaselt on valitsus aastail 2015-2017 valmis erastama riigi vara 6,3 miljardi euro eest, varasem ettepanek oli 3,9 miljardi eest, vahendab BNS Kreeka ajaleht Kathimerini infot.

Uue plaani kohaselt peaks erastamine järgmisel aastal riigile sisse tooma 3,7 miljardit eurot. Muu hulgas pannakse müüki Ateena vana Ellinkio lennujaama alla jääv maa.

2011. aastal alanud erastamisprogrammi kohaselt ei ole seni vara erastatud enam kui miljardi euro eest aastas.

Neljapäeva hommikul jätkusid Kreeka peaministri Alexis Tsiprase kõnelused Euroopa Komisjoni esimehe Jean-Claude Junckeri, eurorühma esimehe Jeroen Dijsselbloemi, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevjuhi Christine Lagarde'i ja Euroopa Keskpanga (EKP) presidendi Mario Draghiga.

Kreeka allika teatel jätkab Kreeka võlgade vähendamise taotlemist. Mitmed euromaad, sealhulgas Saksamaa, on selle vastu. Kreeka omakorda väidab, et kreeditoride vastuettepanekud panevad liiga suure koormuse palgatöötajatele ja pesnionäridele. Kreeditorid nõuavad käibemaksu üheprotsendilist tõstmist, mis moodustaks ühe protsendi Kreeka sisemajanduse koguproduktist (SKP). Kreeka pakutu moodustab 0,74 protsenti SKP-st. Seda peetakse märksa kindlamaks sissetulekuallikaks kui tulumaksu tõstmist, mida on raskem kontrollida.

Kreeditorid nõuavad veel restoranide käibemaksu tõstmist 13 protsendilt 23 protsendile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles