Poola parlament võttis vastu kunsliku viljastamise seaduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Ewa Kopacz
Poola peaminister Ewa Kopacz Foto: SCANPIX

Poola parlament võttis täna vastu kunstliku viljastamise seaduse, mis sätestab küll ka varem lubatud, kuid konservatiivide ja kiriku vastuseisu tõttu suuresti reguleerimata protseduurid.

Peaminister Ewa Kopaczi paremtsentristliku valitsuse esitatud seaduseelnõu poolt hääletas 261 ja vastu 176 rahvaesindajat, kuus jäi erapooletuks.

«Mul on väga hea meel, see on vabaduse seisukohast Poola jaoks suur edusamm. See annab tohutu probleemiga inimestele õnnevõimaluse,» ütles Kopacz pärast hääletust ajakirjanikele.

Meditsiiniharidusega peaminister põhjendas eelnõu esitamist kunstliku viljastamise regulatsioonide puudumisega, mis muutsid selle «moraalselt kahtlaseks» ja meditsiini seisukohalt «potentsiaalselt ohtlikuks».

Uue seadusega on kunstliku viljastamise kulud hüvitatavad.

Viimastel aastatel on kunstliku viljastamise kohta esitatud mitu seaduseelnõu. Katoliku kiriku kindla vastuseisu tõttu kunstlikule viljastamisele püüdis opositsioonipartei Seadus ja Õiglus (PiS) seda isegi ära keelata ja tegi ettepaneku keelu rikkujad vangi mõista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles