Karzai: USA palugu terrorivastases võitluses Venemaa ja Hiina toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamid Karzai.
Hamid Karzai. Foto: SCANPIX

USA-l on olnud terrorivastases võitluses Afganistanis tagasilööke ning Washington peaks paluma abi Venemaalt ning Hiinalt, sõnas endine Afganistani president Hamid Karzai neljapäeval.

Ameerika ning selle liitlased peaksid rääkima avameelselt terrorivastases võitluses tekkinud probleemidest, ütles Karzai.

Kui nad ei saa oma missiooniga hakkama, peaksid nad paluma abi Venemaalt ja Hiinalt, lisas ta. Samas, kui terrorivastane operatsioon ei ole läbi kukkunud, siis peaksid nad andma selgitusi selle kohta, miks äärmuslus lokkab ning rünnakud jätkuvad, ütles ekspresident.

Afganistan on USA-le tänulik viimase toetuse eest sotsiaal- ning majandussfääris, lisas endine riigipea. Samas ei ole riik rahul Ühendriikide sõjalise sekkumise tulemustega. Need ei ole toonud kaasa Afganistani elanike julgeoleku paranemist, nad surevad endiselt ning kaotavad oma vara, kurtis Karzai.

Selle aasta algul läks täielik vastutus Afganistani julgeoleku eest üle kohalikele relvajõududele. Rahvusvahelised väed jätkavad Afganistanis kaheaastast toetusmissiooni Resolute Support, millest võtab osa 13 000 liitlasvägede sõdurit.

Nende peamiseks ülesandeks on kohalike vägede väljaõpe ja nõustamine. Samuti lööb NATO kontingent kaasa ministeeriumide ja teiste institutsioonide töös ning mõned üksused teevad koostööd Afganistani erivägedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles