Pildid: Vene olümpialinna Sotšit tabas üleujutus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal Musta mere ääres asuvat 2014. aasta taliolümpialinna Sotšit tabas üleujutus ning kuna osa linnast on praktiliselt vee all, tuli elanikke evakueerida.

Paduvihm peatas linnas elu ja liikluse, edastab BBC.

Sotši rahvusvaheline lennujaam suleti ning tulvavesi vallutas ka Adleri piirkonnas asuva vormel-1 raja.

Sotši linnapea Anatoli Pahhmohov kuulutas linna katastroofipiirkonnaks, kuid senistel andmetel ei ole kannatanuid ega ka hukkunuid.

«Linnas ei ole vihma ja üleujutuse tõttu elektrit, gaasi ega kraanivett. Võimud teatasid, et normaalne olukord peaks taastuma paari päevaga,» sõnas kohalik elanik Alla  Atakjan.

Meediasse jõudnud piltidel on näha elanikke põlvini, kuid mõnes paigas ka rinnuni vees.

Sotšis nähti üleujutusvees ka madusid ujumas.

Meteoroloogide teatel sadas Sotšis ühe tunniga maha kolme nädala vihmakogus, tuues samas kaasa Hosta, Kudepsta ja Herota jõe üle kallaste tõusmise.

Elanikele anti ka tornaadohoiatus ning soovitati veekogudest kaugemale sisemaale minna.

Möödunud nädalal tabas üleujutus Gruusia pealinna Thbilisit ning siis hukkus 19 inimest. Tulvavee tõttu pääsesid Thbilisi loomaaia loomad põgenema ning tiiger tappis inimese enne kui  ta maha lasti.

Sotši loomaaia juhi Žanna Zazina sõnul on nende loomad kindlalt puurides ning tulvavesi ei ole suuri kahjustusi kaasa toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles