Sarkozy rünnakust: tegu on sõjakuulutusega tsivilisatsioonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse eriüksuslased Saint-Cyr-au-Mont-d'Oris.
Prantsuse eriüksuslased Saint-Cyr-au-Mont-d'Oris. Foto: SCANPIX

Ida-Prantsusmaal asuvas keemiatehases rünnaku korraldajad kuulutasid sõja Prantsusmaale, demokraatiale ja tsivilisatsioonile, ütles Prantsuse ekspresident Nicolas Sarkozy.

«Terrorirünnaku tõttu Saint-Quentin Fallavier´ keemiatehase territooriumil on Prantsusmaa taas kord haavatud ja leinas. Vabariik ei tohi kunagi taanduda barbaarse terrorismi ees,» ütles Sarkozy avalduses.

«Meie mõtted on ohvri ja vigastatute perede ja lähedastega. Selle rünnaku toimepanija või toimepanijad on kuulutanud sõja nii Vabariigile ja demokraatiale aga ka tsivilisatsioonile. Seetõttu palume valitsusel heita valgust selle rünnaku täpsetele asjaoludele ja teha sellest uuest rünnakust johtuvalt kõik vajalikud järeldused, suurendades meie valvsust.»

Täna hommikul Ida-Prantsusmaal asuvas gaasitöötlemistehases toimunud rünnakus sai surma vähemalt üks ja vigastada veel mitu inimest. Võimud on toimunut nimetanud terrorirünnakuks ning rünnaku korraldamises kahtlustatavat seostatakse sidemetes islamiäärmuslastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles