Spioon Anna Chapman kohtus kosmonautidega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Chapman Baikonuri kosmodroomil.
Anna Chapman Baikonuri kosmodroomil. Foto: SCANPIX

Suve hakul Ühendriikides tabatud Vene luurevõrgustiku kõige fotogeenilisem liige Anna Chapman kohtus Baikonuri kosmodroomil kosmonautidega.

Meediastaariks tõusnud punapead märgati Kasahstanis asuval kosmodroomil vaid viivuks, kuna ta sattus ajakirjanike piiramisrõngasse, misjärel valvur ta kõrvale juhtis, vahendas uudisteagentuur AFP.

USAs tabatud Chapman ja veel üheksa spiooni tunnistasid kohtus oma süüd, misjärel anti nad Washingtoni ja Moskva diplomaatilise kokkuleppe kohaselt Venemaale üle. Venemaa andis USA-le vastusammuna üle neli oma kodanikku, kellest kõik peale ühe olid süüdi mõistetud lääne luureteenistuste heaks luuramises.

Ööl vastu tänast startis Baikonuri kosmodroomilt Rahvusvahelisse Kosmosejaama (ISS) Vene kosmoselaev Sojuz, mille pardal lendasid orbitaaljaama kaks vene kosmonauti ja ameerika astronaut.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles