Armeenia politsei ähvardab protestid jõuga laiali ajada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia märulipolitseinikud seismas istuvate meeleavaldajate taga
Armeenia märulipolitseinikud seismas istuvate meeleavaldajate taga Foto: SCANPIX

Armeenia võimud ähvardasid pühapäeval ajada jõuga laiali elektrihinna tõusu ja politsei jõhkruse vastased protestid.

Jerevani tänavaile on õhtul taas oodata tuhandeid meeleavaldajaid, hoolimata president Serž Sargsjani lubadusest, et valitsus aitab kanda vastuolulisest hinnatõusust tingitud raskusi.

Politsei ähvardas laiali ajada meeleavaldused, mis said alguse elektrihinna tõusust ja on sestsaadik kujunenud ulatuslikumaks protestiliikumiseks riigis, millele niigi on andnud ränga hoobi majanduskriis Venemaal.

Pärast seda, kui politsei teisipäeva varastel tundidel meeleavalduse veekahurite toel laiali ajas ja pea 240 inimest vahi alla võttis, nõuavad protestijad nüüd võimudelt politseinike karistamist.

Aktivistid on kutsunud tavalisi armeenlasi pühapäeva tänavaile tulema, et otsustada liikumise tuleviku üle.

«Kui inimesed ei soostu ettepanekuga taastada avalik kord Bagramjani puiesteel, siis peame meie selle taastama,» ütles kõrge politseiametnik Valeri Ossipjan.

Rahvas on Jerevanis meelt avaldanud alates 19. juunist, et protestida kavandatava 16-protsendise elektrihinna tõusu vastu. Tegemist on suurimate protestidega selles 3,2 miljoni elanikuga riigis viimaste aastate vältel.

President Sargsjan lubas rahutusi kartes ühes Armeenia elektrilevifirmas auditi korraldada ja võibolla koguni natsionaliseerida. Ettevõte baseerub Moskvas ja seda juhib Vene presidendi Vladimiri Putini lähedane liitlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles