Nepal: ÜRO saatis kõlbmatut toiduabi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nepaallased toidujärjekorras
Nepaallased toidujärjekorras Foto: SCANPIX

Nepali põllumajandusministeeriumi teatel saatis ÜRO maavärinas kannatanute abistamiseks toiduabi, millest osa ei olnud söödav.

ÜRO allorganisatsioon Maailma Toiduprogramm (WFP) jagas maavärinapiirkonna kahele miljonile elanikule üle 6500 tonni riisi, energiabatoone, kaunvilju ning õli, edastab Reuters.  

Nepali põllumajandusministeerium lasi teha toiduainetel pistelist laboratooriumikontrolli, mis näitas, et osa saadetud riisist ja kaunviljadest on riknenud ja ei ole söödavad.

Nepali ametnike teatel on söögiks kõlbmatud umbes 500 tonni kuivatatud herneid ja kuus tonni riisi.

Maailma Toiduprogrammi esindajate kinnitusel asendatakse riknenud toit uue ja kvaliteetsemaga ning kõlbmatud toiduained saadetakse tarnijatele tagasi.

Nepali põllumajandusminister Uttam Kumar Bhattarai nõudis söömiskõlbmatute toiduainete hävitamist, mitte kuhugi teise katastroofipiirkonda saatmist.

Nepalis leidsid maavärinad aset 25. aprillil ja 12. mail ning neis hukkus vähemalt 8844 inimest ning sai kannatada üle 22 000 inimese.

Humanitaarorganisatsioonide andmetel hävines umbes pool miljonit majapidamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles