Kahele kolmandikule venelastest USA ei meeldi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president George W. Bush.
USA president George W. Bush. Foto: AP / Scanpix

Ülevenemaalise avaliku arvamuse uurimiskeskuse (VTsIOM) hiljutise küsitluse järgi suhtuvad kaks kolmandikku venelastest USAsse negatiivselt.


65 protsenti uurimuses osalenutest vastas küsimusele, kuidas nad suhtuvad Ameerika Ühendriikidesse, et USA neile ei meeldi. Kuu aega tagasi toimunud küsitluses vastas samale küsimusele sarnaselt kõigest 29 protsenti, vahendas Interfax.

Ameeriklastesse positiivselt suhtuvate inimeste osakaal on nelja kuu jooksul langenud 49-lt protsendilt 22-le.

37 protsenti vastanutest leidis, et Venemaa ja USA suhted on pingelised. 29 protsendi hinnangul on need jahedad. 11 protsenti küsitletutest avaldas arvamust, et suhted riikide vahel on rahulikud. Kahe riigi vahelist läbikäimist pidas normaalseks 14 protsenti küsitluses osalenutest.

Uurimusest selgus ka, et Venemaa Föderatsiooni kodanikud eelistavad USA uue presidendina näha demokraatide kandidaati Barack Obamat, keda toetas 30 protsenti vastanutest. USA Vabariiklaste erakonna presidendikandidaati John McCaini toetas kõigest seitse protsendi venelastest.

Vaatamata asjaolule, et venelased on viimase kolme kuu jooksul hakanud tähelepanelikumalt jälgima USA presidendikampaaniat, ei osanud oma presidendikandidaadi eelistust välja tuua 40 protsenti vastanutest.

6.-7. septembril läbi viidud VTsIOMi küsitlusest võttis osa 1600 inimest 140st linnast üle kogu Venemaa Föderastiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles