Taani taastab osaliselt piirikontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Taani taastab osaliselt piirikontolli, jäädes samas Schengeni viisavabaduse leppega ette nähtud raamesse, teatas välisminister teisipäeval.

«Me pakume välja midagi, mis jääb Schengeni reeglite raamesse. Selle üle peetakse dialoogi nii Brüsseli ja Euroopa Komisjoniga kui ka meie naaberriikidega,» sõnas Kristian Jensen pärast kohtumist oma Saksa kolleegi Frank-Walter Steinmeieriga Berliinis.

Taani välisministeerium kinnitas ministri sõnu.

Piirikontrolli taastamise eesmärk on smugeldamise ja illegaalsete immigrantide peatamine, teatas välisministeeriumi pressiesindaja Lars Peter Levy.

«Piiritõket ei tehta ja see ... ei ole (täpselt) piiril. Kontrollid viiakse läbi piirialadel,» teatas välisministeerium.

Taanis astus pühapäeval ametisse uus paremtsentristlik valitsus, peaminister Lars Løkke Rasmusseni vähemusvalitsusse kuuluvad vaid tema Venstre partei liikmed.

Kuigi vähemusvalitsused on Taanis tavalised, on Venstre valitsus erakordselt nõrk. Tal on 179-kohalises parlamendis vaid 34 seadusandjat.

Võimuerakonnal on uue seaduse vastuvõtmises parlamendis tarvis ka immigratsioonivastase Taani Rahvapartei (DPP) toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles