Eurosaadik: rahupreemia Liu Xiabole on meeldetuletus Hiina võimudele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liu Xiaobo vabastamist nõudev plakat.
Liu Xiaobo vabastamist nõudev plakat. Foto: AP / Scanpix

Tallinnas viibiv Europarlamendi roheliste fraktsiooni liige ja parlamendi inimõiguste komisjoni esinaine Heidi Hautala arvas, et Nobeli rahupreemia määramine Liu Xiaobole on kindlasti toeks sõnavabadusele Hiinas.

Heidi Hautala (Soome) tervitas täna Tallinnas toimunud Euroopa Roheliste 13. suurkogul Nobeli rahupreemia määramist Hiina inimõiguste eest seisjale Liu Xiaobo’le, teatas roheliste meedianõunik.

«Otsus määrata Nobeli rahupreemia Liu Xiaobo’le on kindlasti tugevaks toeks sõnavabadusele Hiinas,» märkis Hautala, kutsudes üles Xiaobo, Hu Jia ja teiste vangistatud Hiina teisitimõtlejate vabastamisele.

Hu Jia on väljapaistev Hiina inimõiguslane, kellele andis Euroopa Parlament Sahharovi auhinna (sõna- ja mõttevabaduse auhind) 2008. aastal.

«Rahupreemia määramine Xiaobo’le on ajakohane meeldetuletus Hiina võimudele, et vastavalt ÜRO inimõiguste ülddeklaratsioonile on inimõigused võõrandamatud,» toonitas Hautala.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles